ukenru
kuleba-zaklykav-blinkena-znaity-sposoby-nadaty-bilshe-system-patriot

Кулеба закликав Блінкена знайти способи надати більше систем Patriot

 • 41275 переглядiв

Кулеба закликав Блінкена знайти шляхи якнайшвидшого надання Україні додаткових систем ППО Patriot для протидії посиленню повітряного терору з боку росії.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Держсекретаря США Ентоні Блінкена знайти способи якомога швидше надати додаткові системи протиповітряної оборони Patriot. Блінкен відразу ж вжив заходів у відповідь на цей заклик. Про це Кулеба повідомив у соцмережі у соцмережі X, передає УНН

Я був радий зустрітися з Блінкеном у Брюсселі, щоб висловити вдячність Сполученим Штатам за всю їхню допомогу Україні з моменту початку повномасштабної агресії росії. Я поінформував Блінкена про посилення повітряного терору росії проти українських міст і населених пунктів, зокрема з використанням балістичних ракет, і закликав наших американських партнерів знайти способи якомога швидше надати додаткові системи протиповітряної оборони Patriot

- написав Кулеба.

Він також додав, що вдячний держсекретарю США за те, що Блінкен відразу ж вжив заходів у відповідь на цей заклик.

Кулеба та Блінкен також обговорили подальші кроки в найближчі дні та тижні, щоб розблокувати додаткову допомогу США для України. 

Крім того, глава МЗС зауважив, що сьогоднішнє засідання Ради НАТО-Україна продемонструвало: всі союзники по НАТО усвідомлюють, наскільки терміновим є це питання. "Нам усім необхідно, щоб воно було вирішено якомога швидше", - резюмував Кулеба. 

Блінкен: Україна зрештою стане членом НАТО, підтримка "тверда, як скеля"04.04.24, 15:20 • [views_0]