ukenru
kuleba-kiyiv-stav-tsentrom-tyazhinnya-mizhnarodnoyi-politiki

Кулеба: Київ став центром тяжіння міжнародної політики

 • 21272 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. "Інтенсивні візити іноземних лідерів і топ-посадовців свідчать, що Київ став центром тяжіння міжнародної політики" - про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у ток-шоу "Право на владу", інформує УНН.

Деталі

Візити до України прем’єр-міністрів Великої Британії, Польщі, Нідерландів, Президента Туреччини та низки міністрів закордонних справ свідчать, що Київ став центром тяжіння міжнародної політики, а Україна стає її активним учасником. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі програми “Право на владу”.

Цитата

“Такої дипломатичної активності в Києві, як зараз, не було ніколи. Це не манна небесна, а результат роботи. Перетворити Київ на центр тяжіння — це конкретний результат роботи. Це результат України”, - підкреслив міністр.

Дмитро Кулеба наголосив, що ключова тема переговорів — стратегічні гарантії безпеки України, як стратегічно вирішити питання безпеки. Глава української дипломатії додав, що Україна доводить, що є державою, яка здатна захищати себе навіть в умовах, коли двома гарантами її безпеки є український солдат і український дипломат.

Цитата

“99 відсотків цих візитів — гості привозять із собою конкретну безпекову чи фінансову підтримку, крім слів. Або такі рішення ухвалюються одразу після повернення. Наприклад, Прем’єр-міністр Польщі повернувся і одразу ухвалив рішення про передачу нам нового озброєння. Чехія ухвалила рішення на наш запит, і наступного тижня три міністри — Чехії, Словаччини та Австрії — перебуватимуть в Києві”, - зазначив він.

Додамо

За словами міністра, він підтримує інтенсивні контакти з французьким колегою, а наступного тижня також чекає глав дипломатій Франції та ФРН в Україні.

Українські Національні Новини

Політика