ukenru
ksu-pereyshov-do-zakritoyi-chastini-rozglyadu-spravi-schodo-obmezhennya-zarplat-suddiv

КСУ перейшов до закритої частини розгляду справи щодо обмеження зарплат суддів

 • 7674 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Конституційний суд України перейшов до закритої частини слухання справи щодо конституційності положень закону"Про судоустрій і статус суддів" у редакції закону "Про забезпечення права на справедливий суд" стосовно обмеження розміру окладу суддів до 10 мінімальних зарплат. Про це повідомили УНН у прес-службі КСУ.

"Суд завершив дослідження матеріалів справи на відкритому пленарному засіданні і перейшов до закритої частини пленарного засідання для прийняття рішення у справі", - йдеться у повідомленні.

У КСУ також поінформували, що розгляд цієї справи буде продовжено на одному з наступних пленарних засідань.

Згідно з конституційним поданням, Верховний суд України просить Конституційний суд визнати неконституційним положення закону частин третьої, десятої статті 133 закону "Про судоустрій і статус суддів" у редакції закону "Про забезпечення права на справедливий суд", які передбачають, що посадовий оклад судді місцевого суду встановлюється в розмірі десяти мінімальних заробітних плат, та що суддя, який не здійснює правосуддя (крім випадків тимчасової непрацездатності та перебування в щорічній оплачуваній відпустці) не має права на отримання доплат до посадового окладу.

Українські Національні Новини

Політика