kosmichniy-turizm-yaponskiy-milyarder-maedzava-u-grudni-poletit-na-mks

Космічний туризм: японський мільярдер Маедзава у грудні полетить на МКС

 • 15546 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. У грудні 2021 року японський мільярдер Юсаку Маедзава здійснить політ на Міжнародну космічну станцію в якості космічного туриста. Маедзава стане першим після 2009 року космічним туристом, який відвідає МКС. Про це повідомляє Space Adventures, передаєє УНН.

Цитата

"Юсаку Маедзава почав підготовку до місії на Міжнародну космічну станцію (МКС), успішно пройшовши необхідні медичні тести. Він і його помічник по бізнесу Едзо Хірано планують полетіти на російському "Союзі МС-20" з космодрому Байконур 8 грудня 2021 року", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Тривалість космічного польоту складе 12 днів, командиром екіпажу буде російський космонавт Олександр Місуркін. Тримісячна підготовка екіпажу за участю Маедзави до польоту почнеться в червні в Центрі підготовки космонавтів імені Юрія Гагаріна в Зоряному містечку, уточнили в Space Adventures.

У березні 2021 року Маедзава оголосив про набір команди з восьми осіб для спільного польоту до Місяця.

"Я набираю команду для участі в цій місії. У цій подорожі візьмуть участь 10-12 осіб, зі свого боку я запрошую вісьмох", - сказав він тоді.

Довідка

Маедзава - японський онлайн-підприємець, мільярдер, колекціонер живопису. Заснував модну торгову онлайн-галерею, яку в 2019 році продав японському підрозділу компанії Yahoo! Його колега Едзо Хірано працює продюсером. На МКС Хірано відповідатиме за висвітлення польоту Юсаку Маедзави.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі