ukenru
koronavirus-na-cherkaschini-pidtverdzheno-vzhe-u-220-osib

Коронавірус на Черкащині підтверджено вже у 220 осіб

 • 15858 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. Станом на 23 квітня, на Черкащині зареєстровано 220 інфікованих короновірусом осіб. Про це повідомляє Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України, передає УНН.

"За результатами щоденного моніторингу за COVID - 19 повідомляємо, що в області зареєстровано 220 випадків коронавірусної інфекції, троє хворих померло та 43 одужали. Захворювання зареєстровані на 16 адмінтериторіях: в м. Черкаси, Cміла, Умань, Золотонішському, Городищенському, Кам’янському, Лисянському, Канівському, Смілянському, Маньківському, Черкаському, Уманському, Катеринопіському, Корсунь-Шевченківському, Чорнобаївському та Шполянському районах",- йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що за добу було досліджено 200 зразків матеріалу від хворих з підозрою на коронавірусну інфекцію.

"Обстежувались хворі з підозрою на COVID-19, з діагнозом - пневмонія, а також контактні особи, які спілкувалися з хворими з підтвердженим діагнозом коронавірусної інфекції", - інформує лабораторія.

Нагадаємо, Черкащина визнана найкращим регіоном за рівнем забезпеченості медиків засобами індивідуального захисту. За неповний місяць “Спільнодія Черкащини” — платформа співпраці влади, бізнесу і черкащан — залучила майже 20 млн грн коштів від благодійників, з яких 14 млн грн — внесок Юрія Косюка, власника найбільшого виробника курятини в Україні, компанії МХП (Наша Ряба), чиї потужності розташовані на території регіону.

Допомогу за цей час отримало понад 40 медзакладів — від великих лікарень до сільських ФАПів. На засоби захисту медиків та тести витрачено вже близько 16 млн грн.

Українські Національні Новини

Суспільство