ukenru
koronavirus-na-cherkaschini-pidtverdzheno-u-80-osib

Коронавірус на Черкащині підтверджено у 80 осіб

 • 12008 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. Станом на 8 квітня, на Черкащині лабораторно підтверджено 80 випадків інфікування COVID-19. Про це у своєму Facebook повідомив голова Черкаської облдержадміністрації Роман Боднар, передає УНН.

“Cтаном на 8 квітня в області маємо 80 лабораторно підтверджених випадків”, — зазначив він.

Боднар додав, що за останню добу у області коронавірус було підтверджено у 3 осіб. Двоє з них – з міста Умань.

"1 пацієнт - контактна особа інфікованого паломника, 1 дитина - виявили COVID-19 після діагностування пневмонії", - розповів чиновник, додавши, що обоє пацієнтів перебувають в інфекційному відділенні Уманської лікарні.

Ще одна людина, у якої підтвердили коронавірус, перебуває у місті Черкаси. У неї виявили хворобу після діагностування пневмонії.

Боднар також поінформували, що троє жителів області одужали. Це пацієнти з Умані, Канева, а також дівчинка із Черкас.

"На жаль, один випадок (паломник, громадянин США ) – летальний", - пише він.

Раніше УНН повідомляв, що бізнес Черкащини зібрав 18 млн грн на боротьбу з коронавірусом. Найбільшу суму виділив Юрій Косюк, власник агрохолдингу МХП — виробник курятини “Наша Ряба”, чиї потужності розташовані в Черкаській області. Він надав регіону 14 млн грн.

Окрім того, МХП реалізує на Черкащині соціальний проект для людей літнього віку. Йдеться про ініціативу “Соціальний магазин”, яку реалізують підприємства групи МХП: ПрАТ “Миронівська птахофабрика” та ДП “Перемога Нова”. У межах проекту птахофабрики через соціальні магазини підтримують малозабезпечені верстви населення у місцях своєї присутності.

Насамперед пенсіонерів, які мають можливість раз на місяць купувати курятину за пільговими цінами. Соціальні магазини обслуговують 32 села у Канівському районі і 10 сіл у Черкаському районі.

Українські Національні Новини

Суспільство