korol-maori-novoi-zelandii-pomer-pislia-18-rokiv-pravlinnia

Король маорі Нової Зеландії помер після 18 років правління

 • 7987 переглядiв

Король маорі Тухейтіа Пуатау Те Геро Геро VII помер у віці 69 років після 18 років правління. Його смерть настала через кілька днів після операції на серці та святкування річниці коронації.

Король маорі Кіінгі Тухейтіа Пуатау Те Геро Геро VII, який протягом 18 років був правителем корінних племен Нової Зеландії, "мирно" помер у п'ятницю у віці 69 років, через кілька днів після перенесеної операції. Пише УНН із посиланням на The New Zealand Herald.

В Новій Зеландії помер король маорі Тухейтіа Пуатау Те Везерро. Йому було 69 років. Правитель маорі помер через декілька днів, після 18-ї річниці своєї коронації.

Маорійський правитель, який обіймав символічну посаду, "відновлювався після операції на серці всього через кілька днів після святкування 18-ї річниці своєї коронації", - повідомив у соціальних мережах рух "Te Tari o te Kiingitanga", який представляє різні племена маорі в Новій Зеландії з 1858 року.

Смерть Kiingi Tuheitia стала моментом великого смутку для послідовників Te Kiingitanga, Maaoridom і всієї нації. Лідер пішов у загробне життя

- додано в офіційній заяві.

Король Данії Фредерік X вступив на трон замість матері, яка відійшла від справ14.01.24, 16:55

Прем'єр-міністр Нової Зеландії Крістофер Лаксон сказав, що "його непохитна відданість своєму народу і невтомні зусилля, спрямовані на підтримку цінностей і традицій Кінггітанги, залишили незгладимий слід у нашій нації".

Король Чарльз у жалобі:

Вождь, який відійшов у потойбічний світ. Спочивай з любов'ю

- повідомив представник монархії Великої Британії. 

Міністерство культури оголосило, що прапори на всіх громадських будівлях будуть приспущені "на знак глибокої жалоби і поваги

Довідка

Королі маорі не мають влади на державному рівні, але вони відіграють важливу символічну та культурну роль у єдності між різними племенами маорі і, таким чином, мають національний вплив. Сьогодні в Новій Зеландії проживає близько 900 000 маорі, що становить трохи більше 17 відсотків населення.

Нова Зеландія оголосила нову допомогу Україні на майже 10 млн доларів10.07.24, 11:31

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Король маорі Нової Зеландії помер після 18 років правління

     • 7987 переглядiв

    Удар рф по цивільній інфраструктурі Сум: показали наслідки

     • 19391 переглядiв