konhres-mozhe-pochaty-zbir-pidpysiv-shchob-rozghlianuty-dopomohu-ukraini-v-obkhid-spikera

Конгрес може почати збір підписів, щоб розглянути допомогу Україні в обхід спікера

 • 26282 переглядiв

Збір підписів за те, щоб поставити законопроєкт про допомогу Україні та іншим партнерам на голосування в Палаті представників Конгресу США в обхід спікера, може розпочатись вже цього тижня, якщо спікер Майк Джонсон до того часу не внесе цей законопроєкт на розгляд. Про це заявив конгресмен-республіканець Браян Фіцпатрік, повідомляє "Голос Америки", пише УНН.

Це точка тиску, спроба застосувати тиск, щоб змусити щось винести в зал для голосування,

- сказав Фіцпатрік.

Деталі

Конгресмен додав: "Якщо Палата представників не може дійти консенсусу щодо законопроєкту, який буде внесений на розгляд, альтернативою не може бути те, що Україна зазнає поразки, а наш кордон залишиться відкритим. Ми не можемо допустити, щоб це сталося".

Зазначається, що останнім часом Білий дім та низка законодавців у Палаті представників активізували свої заклики до спікера Майка Джонсона внести на розгляд законопроєкт із допомоги країні та іншим партнерам.

Фіцпатрік розповів, що працює з офісом Джонсона, щоб донести пакет до Палати представників через регулярні канали. Але якщо спікер відмовиться виконувати вимоги, прихильники законопроєкт вже в п’ятницю цього тижня почнуть збір підписів за петицію про голосування в обхід спікера.

Він додав, що "дуже впевнений", що вона може отримати 218 підписів, необхідних для ухвалення.

Нагадаємо

Раніше Майк Джонсон заявляв, що Палата представників Конгресу США розгляне питання про додаткову допомогу Україні після ухвалення бюджету для фінансування американського уряду.

Популярні

ППО працює на Київщині через загрозу атаки БпЛА

 • 60413 переглядiв

У Києві оголошено повітряну тривогу

 • 81102 переглядiв

У Києві оголошено повітряну тривогу: працює ППО

 • 41979 переглядiв

Новини по темі

Золото на історичному максимумі і це тільки початок

 • 59532 переглядiв

Уряд Швеції ухвалив рішення про вступ до НАТО

 • 22026 переглядiв