kompensatsiyi-za-znischene-zhitlo-cherez-yevidnovlennya-vidpratsyuvali-mayzhe-chvert-zayavok

Компенсації за знищене житло: через "єВідновлення" відпрацювали майже чверть заявок

 • 532733 переглядiв

КИЇВ. 21 серпня. УНН. На сьогодні за програмою "єВідновлення" щодо компенсацій за пошкоджене війною житло відпрацьовано майже чверть від всіх заявок на суму понад 700 млн грн, заявив віце-прем’єр-міністр з відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, заяву якого у понеділок наводить пресслужба уряду, пише УНН.

Цитата

"Станом на сьогодні відпрацьована майже чверть від всіх заявок на суму понад 700 мільйонів гривень за програмою "єВідновлення". Цей показник міг би бути набагато вищим. Закликаємо місцеві влади активніше працювати в комісіях. Міністерство зі свого боку готове надати будь-яку технічну та консультаційну допомогу, направити людей в громади, де не вистачає власного ресурсу", - сказав Кубраков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бюджетний комітет погодив 3,35 млрд грн на пілотні проекти з комплексного відновлення

Деталі

Він наголосив, що так само важливо тримати високу динаміку для комісій, що працюють з українцями, які втратили житло через російську військову агресію.

З його слів, уже провели навчальні семінари та тренінги по роботі з реєстрами, особливостями нарахування розміру компенсації за знищене майно, питаннями прийому та обробки заяв від громадян.

"Зараз маємо трохи менше 2 тисяч заяв, і очікуємо зростання їх кількості", - зауважив Кубраков.

Доповнення

На першому етапі програми компенсації за знищене житло розглядаються заявки лише від одноосібних власників житла. Для тих, чиє житло перебуває у співвласності, хто вже зробив ремонти, чиє житло - на тимчасово окупованій території – наразі механізми знаходяться в розробці і будуть презентовані восени, вказали в уряді.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У російському ростові вибухи - ЗМІ

     • 7320916 переглядiв

    В росії знов спалахнула сибірка

     • 791585 переглядiв

    За відкриття фейкового обмінника у Києві затримали 18-річного

     • 1049136 переглядiв