komitet-oon-zaklykav-rosiiu-nazvaty-tochnu-kilkist-ditei-nasylno-vyvezenykh-z-ukrainy-ta-nadaty-yikh-mistseznakhodzhennia

Комітет ООН закликав росію назвати точну кількість дітей, насильно вивезених з України, та надати їх місцезнаходження

 • 24956 переглядiв

Комітет ООН з прав дитини закликав росію припинити примусове вивезення українських дітей та повернути їх до своїх родин. російська влада повинна надати інформацію про точну кількість дітей, вивезених з України, та їхнє місцезнаходження, щоб їх можна було ідентифікувати і повернути.

Комітет ООН з прав дитини закликав росію припинити примусове переміщення дітей з окупованих районів України в порушення міжнародного права і повернути їх до своїх сімей. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

У доповіді щодо росії комітет ООН з прав дитини заявив, що російська влада повинна надати інформацію про точну кількість дітей, вивезених з України, та їхнє місцезнаходження, щоб їх можна було ідентифікувати і повернути.

Україна та Канада запустили роботу Міжнародної коаліції за повернення українських дітей02.02.24, 22:19

Комітет також заявив, що росія повинна забезпечити, щоб жодна дитина не була позбавлена свого українського громадянства, і щоб їхня ідентичність, ім'я та родинні зв'язки були збережені.

Голова комітету Енн Скелтон заявила, що минулого місяця у Женеві представники комітету обговорили питання вивезення українських дітей з російською делегацією.

Під час діалогу ми часто помічали, що ми використовуємо одну термінологію, а вони – іншу. Ми вживали слово "усиновлення", а вони заперечували, що це усиновлення, і говорили про "виховання дітей"

- сказала вона.

За її словами, делегація визнала, що багато дітей отримали російське громадянство, що, на її думку, означає, що ці діти втрачають свою ідентичність і отримують російську ідентичність.

Контекст

Близько 20 тисяч українських дітей були вивезені до росії без згоди їхніх родин або опікунів. У березні минулого року МКС видав ордери на арешт путіна і уповноваженої з прав дитини в росії марії львової-бєлової за звинуваченням у незаконній депортації дітей з України.

Головний прокурор МКС заявив, що росія вивезла "щонайменше сотні" дітей з дитячих будинків та інтернатів в окупованих регіонах України, і що багато з них були віддані на усиновлення.

ПАРЄ ухвалила резолюцію, яка закликає країни-члени визнати депортацію українських дітей рф геноцидом25.01.24, 12:58

Анастасія Рябоконь

Війна

Популярні

Завтра в Україні не планують відключати світло

 • 51205 переглядiв

Від Іспанії буде додаткова ППО – Зеленський

 • 76241 переглядiв

Україна та Португалія підписали угоду про безпеку

 • 73504 переглядiв

Новини по темі

Над Криворізьким районом збили ракету рф - голова ОВА

 • 23956 переглядiв