ukenru
kiyanina-spiymali-na-prodazhi-za-10-tis-dol-posvidchen-volontera-cholovikam-dlya-viyizdu-za-kordon

Киянина спіймали на продажі за 10 тис. дол. посвідчень "волонтера" чоловікам для виїзду за кордон

 • 213924 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. У столиці 50-річний чоловік підозрюється у тому, що за 10 тисяч доларів продавав посвідчення "волонтера" для виїзду за кордон чоловікам, повідомили у Київській міській прокуратурі, пише УНН.

Цитата

"Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний підшуковував бажаючих незаконно перетнути державний кордон, розмістивши оголошення в месенджері "Телеграм". Чоловік пропонував виготовлення довідки про членство у міжнародній громадській організації та зайняття волонтерською діяльністю з подальшим внесенням до спеціальної бази даних, що надає право на перетин державного кордону як волонтеру", - повідомили у прокуратурі.

Деталі

Також вказано, що зловмисник пропонував виготовлення документів щодо непридатності до несення військової служби.

"Вартість послуг становила від 10 000 доларів США", - додали у прокуратурі.

Під час контролю за вчиненням злочину правоохоронці, як зазначається, задокументували перерахування 40 тис. гривень авансу на банківський рахунок зловмисника.

"22.06.2022 зловмисника затримано на «гарячому» під час отримання 4 000 доларів США за виготовлене посвідчення волонтера. Наразі прокуратурою повідомлено затриманому про підозру та скеровано до суду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - зауважили у прокуратурі.

Так, 50-річному киянину повідомлено про підозру за фактом незаконного переправлення громадян України призовного віку через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Українські Національні Новини

Кримінал та НП