kitay-skhvaliv-afrikansku-initsiativu-schodo-dosyagnennya-miru-v-ukrayini

Китай "схвалив" африканську ініціативу щодо досягнення миру в Україні

 • 678405 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Голова КНР Сі Цзіньпін у телефонній розмові з президентом ПАР Сирілом Рамофосою "схвалив" ініціативу африканських країн щодо досягнення миру в Україні. Про це повідомляє пресслужба МЗС Китаю, пише УНН.

Цитата 

"Добре, що пан президент та лідери відповідних африканських країн сформували мирну делегацію для відвідування Росії та України", - заявив Сі Цзіньпін.

Деталі 

Зазначається, що лідер Китаю також висловив сподівання, що миролюбні країни, які відстоюють справедливість, зможуть переконати в необхідності миру і сприяти переговорам.

Сі Цзіньпін вважає, що є надія на створення сприятливих умов для врегулювання війни. Рамофоса, зі свого боку, підтримав мирну ініціативу Китаю. Він висловив сподівання, що сторони "відновлять переговори якнайшвидше".

Нагадаємо 

Президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса заявив, що президент України Володимир Зеленський та російський диктатор володимир путін домовилися зустрітися з групою африканських лідерів для обговорення потенційного мирного плану.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Папі Римському вже стає краще після операції

     • 297175 переглядiв

    ISW: Україна веде контрнаступ на чотирьох напрямках

     • 314394 переглядiв