kitay-investuye-v-mozhlivosti-sabotuvati-infrastrukturu-spoluchenikh-shtativ-agentstvo-z-kiberbezpeki-ssha

Китай інвестує в можливості саботувати інфраструктуру Сполучених Штатів - Агентство з кібербезпеки США

 • 1210215 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. Високопоставлений чиновник із кібербезпеки США заявив, що Китай робить значні інвестиції в можливості саботувати інфраструктуру Сполучених Штатів. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Як зазначається, високопоставлений чиновник із кібербезпеки США заявив, що китайські хакери майже напевно порушать критично важливу інфраструктуру Сполучених Штатів, таку як трубопроводи та залізниці, у разі конфлікту між країнами.

У коментарях, зроблених під час виступу в Інституті Аспена у Вашингтоні, директор Агентства з кібербезпеки та безпеки інфраструктури Джен Істерлі сказала, що Пекін робить значні інвестиції в можливості саботувати інфраструктуру США.

"Я вважаю, що це справжня загроза, до якої ми повинні бути готові, зосередитися на ній і створити стійкість проти неї", - сказала вона.

Коментарі Істерлі послідували за запитанням про китайську хакерську групу, відому як Volt Typhoon, яку офіційні особи США та компанії з кібербезпеки звинуватили в позиціонуванні себе як такої, що проводитиме руйнівні кібератаки у разі конфлікту.

Її коментарі доповнювали попередження, опубліковане на початку цього року розвідувальною спільнотою США, яка у своїй щорічній оцінці загрози стверджувала, що Пекін "безперечно розгляне можливість проведення агресивних кібероперацій проти критично важливої інфраструктури США" та військових цілей, якщо керівництво Китаю вважатиме, що серйозна боротьба зі Сполученими Штатами була неминучою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай шпигує за США за допомогою секретної бази на Кубі - Politico

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Всі повітряні цілі над Київщиною були знищені - КМВА

     • 1211303 переглядiв

    Окупанти атакували "шахедами" Харків, є руйнування

     • 1448039 переглядiв

    На Київщині працює ППО - ОВА

     • 980962 переглядiв

    Підвищена небезпека на Черкащині - ОВА

     • 14401223 переглядiв

    У Кривому Розі лунають вибухи - Вілкул

     • 10253600 переглядiв