khezbolla-obrala-novoho-lidera-shcho-vidomo

"Хезболла" обрала нового лідера: що відомо

 • 14791 переглядiв

У Лівані обрали нового ватажка шиїтського угрупування "Хезболла" замість Хасана Насралли, який загинув внаслідок ізраїльського авіаудару в передмісті Бейрута. Ним став двоюрідний брат Насралли Хашем Сафієддін. Про це повідомило видання Аl Arabiya із посиланням на джерела, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що до цієї "посади" Хашем Сафієддін був головою виконавчої ради угруповання.

За даними журналістів, Хашем Сафієддін займається політичними справами "Хезболли" і входить до складу Ради джихаду, яка керує військовими операціями угруповання.

Як і Насралла, Сафієддін - священнослужитель, який носить чорний тюрбан, що вказує на походження від пророка Мухаммеда. Його син Реза одружений з дочкою іранського генерала Сулеймані, вбитого американцями.

Ізраїль ліквідував ще одного високопоставленого представника "Хезболли"29.09.24, 16:03

У 2017 році Державний департамент США оголосив його терористом, а у червні він пригрозив серйозною ескалацією проти Ізраїлю після вбивства іншого командира "Хезболли". "Нехай приготуються плакати і ридати", – сказав він на похороні.

"Публічні заяви Сафієддіна часто відображають войовничу позицію "Хезболли" та її зв'язок з палестинською справою. На нещодавньому заході в Дахі, оплоті "Хезболли" у південних передмістях Бейрута, він заявив: "Наша історія, наша зброя та наші ракети з вами", на знак солідарності із палестинцями", – пишуть журналісти.

Нагадаємо

27 вересня ізраїльські сили завдали ударів по столиці Лівану. Пізніше стало відомо, що в результаті обстрілу Бейруту загинув ватажок "Хезболли" Хасан Насралла.

Популярні

Новини по темі

"Хезболла" обрала нового лідера: що відомо

 • 14791 переглядiв

росіяни з артилерії обстріляли Нікополь: поранено жінку

 • 29912 переглядiв

«Динамо» обіграло «Лівий берег» і лишається лідером в УПЛ

 • 26922 переглядiв