ukenru
kemeron-tysnutyme-na-zakonodavtsiv-ssha-aby-ti-zatverdyly-zakonoproiekt-z-nadannia-viiskovoi-dopomohy-ukraini

Кемерон тиснутиме на законодавців США, аби ті затвердили законопроєкт з надання військової допомоги Україні

 • 83455 переглядiв

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон відвідає США наступного тижня, щоб закликати законодавців схвалити пакет військової та фінансової допомоги Україні у розмірі 60 мільярдів доларів, який вже кілька місяців блокується в Конгресі.

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон наступного тижня відвідає Сполучені Штати, де закликатиме політиків схвалити пакет військової допомоги Україні. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Кемерон сказав, що зустрінеться зі спікером Палати представників від Республіканської партії Майком Джонсоном, аби переконати його передати пакет допомоги.

Британія виділила свої гроші для України цього року, як і Європейський Союз. Америка повинна це зробити. … Спікер Джонсон може зробити це в Конгресі. Я збираюся зустрітися з ним наступного тижня і сказати, що нам потрібні ці гроші, Україні потрібні ці гроші.

— сказав Кемерон на платформі соціальних мереж X.

Мова йде про законопроект, який вже кілька місяців відкладають у Конгресі. Якщо цей документ погодять – Україні буде надано 60 мільярдів доларів військової та фінансової допомоги від США.

Додатково

У лютому Кемерон закликав законодавців-республіканців не "виявляти слабкість, виявлену проти Гітлера" в 1930-х роках, коли він закликав їх схвалити пакет фінансування для України.

Марджорі Тейлор Грін – союзниця в Палаті представників кандидата в президенти від Республіканської партії Дональда Трампа, яка виступає проти допомоги Україні – тоді сказала Кемерону не втручатися в політику США і грубо додала, що він може "поцілувати мене в дупу".

Кемерон висловив сумніви щодо можливості розміщення сухопутних військ Заходу в Україні04.04.24, 17:44 • [views_0]