ukenru
kanadi-vidilit-120-mln-dolariv-na-dopomogu-ukrayini

Канада виділить 120 млн доларів на допомогу Україні

 • 16311 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. У Канаді вирішили виділити Україні 120 млн доларів. Про це повідомив у Twitter президент України Володимир Зеленський і додав, що вітає таке рішення, передає УНН

Цитата

"Вітаю рішення Канади виділити 120 млн доларів на допомогу Україні. Сильна Україна є запорукою безпеки Європи. Канада вкотре демонструє відданість духу особливого партнерства між нашими країнами", - написав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС у понеділок затвердить "серйозну ціну" для РФ за будь-яку агресію проти України

Контекст

Українська влада та західні партнери останні кілька місяців звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення та посилення російської дезінформації.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов наприкінці минулого року повідомляв, що 122 тис. російських військових перебувають на відстані 200 км та 143,5 тис. військових за 400 км від російсько-українського кордону.

The New York Times з посиланням на власні джерела повідомляє, що чисельність російських військ на кордоні з Україною останніми тижнями залишалася стабільною, проте президент РФ Володимир Путін почав робити кроки з перекидання на місця військових вертольотів.

Головна вимога Путіна полягає в гарантіях від США та їхніх союзників, що НАТО не розширюватиметься далі на схід і не розгорне там системи озброєння, які Росія вважає загрозою.

Українські Національні Новини

Політика