kabmin-zatverdyv-novi-povnovazhennia-mintsyfry

Кабмін затвердив нові повноваження Мінцифри

 • 106682 переглядiв

Уряд розширив роль Міністерства цифрової трансформації, включивши до неї хмарну політику та електронні акцизи, що сприятиме цифровізації та захисту даних.

Уряд ухвалив постанову, що розширює повноваження Міністерства цифрової трансформації та Держспецзвʼязку. Про це повідомили на урядовому порталі, передає УНН.

Деталі

Відтепер Мінцифри відповідатиме за формування держполітики у сфері хмарних послуг. А Держспецзвʼязку буде регулятором комунікаційних послуг у цій галузі.

Крім того, Мінцифри відповідатиме за запровадження та функціонування еАкцизу та запуск і роботу освітнього застосунку "Мрія".

Хмарні технології суттєво допомагають у цифровізації держустанов та захисті даних. Після початку повномасштабного вторгнення росіяни намагалися знищити українські архіви та канцелярії. Проте це не створило колапсу в державі, адже найважливіші дані — у хмарних сховищах.

йдеться у повідомленні

еАкциз — це один з пріоритетних проєктів Мінцифри на наступні роки. Запуск еАкцизу дасть змогу побудувати прозорий ринок тютюну та алкоголю й зупинити незаконний збут продукції. Так держава не втрачатиме кошти, а українці не купуватимуть контрафакт.

У розробці також революційний застосунок Мрія, який змінить освітній процес для дітей, батьків і вчителів. Мрія надасть зручний доступ до знань та дасть змогу будувати індивідуальні освітні траєкторії.

Мінцифри реалізувало 90 відсотків запланованого на 2023 рік28.12.23, 15:14

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Кабмін затвердив нові повноваження Мінцифри

     • 106682 переглядiв

    Сумщина: під прицілом росіян чотири громади

     • 37233 переглядiв

    Заходи безпеки на Водохреща від МВС

     • 34534 переглядiв