izrayil-znovu-skolikhnuli-protesti-aktivisti-vistupili-proti-superechlivikh-reform-pered-sudovim-slukhannyam-schodo-nikh

Ізраїль знову сколихнули протести. Активісти виступили проти суперечливих реформ перед судовим слуханням щодо них

 • 398731 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. Тисячі ізраїльтян протестували в суботу проти жорсткої урядової реформи судової системи напередодні судового слухання щодо основного елементу суперечливих реформ, які розкололи націю. Про це пише AFP, передає УНН.

Деталі 

Відтоді, як у січні коаліційний уряд прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньяху оприлюднив свої пропозиції, десятки тисяч ізраїльтян щотижня виходять на демонстрації, що стало найбільшим протестним рухом в історії країни.

За словами організаторів, у суботу акції протесту також пройшли в Єрусалимі, Хайфі, Беер-Шебі, Модіїні, Герцилії та деяких інших містах.

Остання демонстрація відбулася напередодні слухання у вівторок у Верховному суді щодо скасування липневого голосування парламенту щодо обмеження так званого «застереження про розумність», яке використовується вищим судом для перегляду деяких урядових рішень.

В Ізраїлі немає конституції чи верхньої палати парламенту, і закон про «розумність» було введено, щоб дозволити суддям визначати, чи перевищив уряд свої повноваження.

Верховний суд застосував цей захід у резонансному рішенні, яке заборонило Ар’є Дері, соратнику Нетаньяху, працювати в кабінеті через засудження за ухилення від сплати податків.

Опоненти стверджують, що Нетаньяху, якого судять за звинуваченнями в корупції, які він заперечує, намагався використати запропоновану юридичну реформу, щоб скасувати можливі вироки проти нього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нідерландах поліція застосувала водомети під час акції протесту та затримала 2400 кліматичних активістів

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Ворог атакує північ України БПЛА: на Київщині працює ППО

     • 719516 переглядiв

    У Лос-Анджелесі хотіли знести будинок Мерилін Монро

     • 534327 переглядiв

    У Києві внаслідок пожежі в квартирі загинула жінка

     • 1020423 переглядiв