isw-zsu-uspishno-stvoryuyut-umovi-dlya-golovnogo-udaru-kontrnastupu

ISW: ЗСУ успішно створюють умови для головного удару контрнаступу

 • 2593916 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. ЗСУ, ймовірно, успішно створюють умови для основного удару, попри повільніший, ніж очікувалося, темп українського контрнаступу. Про це пише Інститут вивчення війни, передає УНН.

Деталі

Влада України давно дала зрозуміти, що контрнаступ ЗСУ буде серією поступових і послідовних наступальних дій, а зовсім недавно висловили спостереження, що поточні операції не є основним напрямом планування контрнаступу України.

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр наголосила, що недоцільно вимірювати успіх військових дій "тільки кілометрами чи кількістю звільнених населених пунктів".

Експерти ISW зазначають, що нинішні дії українських військ можуть мати різні цілі. ЗСУ можуть провести кілька наступальних операцій на всьому театрі воєнних дій, щоб поступово виснажити окупантів та створити умови для майбутнього головного удару. Аналітики наголошують, що втрати неминучі з обох боків, але ретельне оперативне планування українського командування, ймовірно, спрямоване на те, щоб пом'якшити та збалансувати ці умови контрнаступу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фронт. Жорсткі бої: Зеленський про ситуацію на фронті

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Вибух в Парижі: кількість поранених зросла до 37

     • 2568846 переглядiв

    У Кривому Розі пролунали вибухи - Вілкул

     • 3124305 переглядiв

    У Криму лікарню віддали на потреби військових рф

     • 675125 переглядiв