ukenru
iran-planuye-viznati-teroristichnimi-organizatsiyami-armiyi-krayin-yes

Іран планує визнати "терористичними організаціями" армії країн ЄС

 • 1236645 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Іран визнає армії країн ЄС терористичними організаціями, якщо Революційну гвардію (КСІР) додадуть до списку терористів, як це було запропоновано раніше, повідомляє УНН.

Цитата

"Сьогодні я брав участь у закритому засіданні Ісламської ради. Як контрзаходи парламент вносить військовослужбовців армій європейських країн до списку терористів. Європарламент вистрілив собі у ногу. Відповідь взаємна", - написав у Твіттері міністр закордонних справ Ірану Хусейн Амірабдоллахян.

Деталі

Амірабдоллахян та командувач КВІР Хусейн Саламі були присутні на зустрічі в неділю, щоб обговорити це питання.

На зустрічі також йшлося про затримання іноземних нафтових танкерів у Перській або навіть Ормузькій протоках, що лежить між Перською та Оманською затоками. Це один із найважливіших морських шляхів у всьому світі, особливо для нафти.

Доповнення

КВІР - це елітні збройні сили Ірану. Підрозділ, створений після Ісламської революції 1979 року, покликаний запобігати переворотам та захищати державну ідеологію.

Багато іранців і політиків у Європі зараз закликають оголосити Стражів ісламської революції терористичною організацією.

ЄС уже ввів санкції проти багатьох високопоставлених офіцерів Революційної гвардії. За словами дипломатів, вони планують ухвалити більше на зустрічі у понеділок.

Міністерство закордонних справ Ірану вже різко засудило рішення ЄС у четвер, назвавши депутатів Європарламенту "політичними карликами", котрі гірко пошкодують про своє рішення.

Українські Національні Новини

Новини Світу