instrument-rosii-duda-vidreahuvav-na-myrotvorchu-misiiu-orbana-v-moskvi

Інструмент росії: Дуда відреагував на "миротворчу місію" Орбана в москві

 • 22596 переглядiв

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск відреагував на слова прем’єра Угорщини Віктора Обрана, який у день візиту до москви вказав, що  Будапешт стане "важливим інструментом для того, щоб зробити перший крок до миру" в України.  Туск задався питанням - в чиїх саме "руках перебуває цей інструмент", передає УНН.

Деталі

Прем'єр-міністр Орбан у п’ятницю вранці в соцмережі X опублікував пост, в якому зазначав, що "не можна встановити мир, сидячи в зручному кріслі в Брюсселі". І  навіть якщо у ротаційного президентства ЄС немає мандата на ведення переговорів від імені ЄС, "ми не можемо сидіти склавши руки і чекати, коли війна чудесним чином закінчиться".

 "Ми слугуватимемо важливим інструментом для того, щоб зробити перші кроки на шляху до миру. У цьому і полягає наша миротворча місія" - написав Орбан.

Візит Орбана в моску розкритикував зокрема прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск. Він  написав у соцмережі X: 

"Прем'єр-міністр Орбан на шляху до москви: "Ми будемо важливим інструментом для того, щоб зробити перший крок до миру". Питання в тому, в чиїх руках перебуває цей інструмент."

Орбан прибув до москви і зустрінеться із путіним – прессекретар угорського прем'єра05.07.24, 12:39

Таж на візит Орбана в москву відреагуав канцлер Німеччини Олаф Шольц. У соцмережі X він вказав про чітку позицію ЄС щодо росії.

"Віктор Орбан вирушає до путіна як прем'єр-міністр Угорщини. Європейську раду з питань зовнішньої політики представлятиме Шарль Мішель.

Позиція ЄС гранично ясна: ми засуджуємо російську агресивну війну. Україна може розраховувати на нашу підтримку", - написав Шольць. 

"Умиротворення не зупинить путіна": голова Єврокомісії виступила із заявою щодо візиту Орбана до москви05.07.24, 13:12

Популярні

Новини по темі

В Україну з Німеччини прибув третій Patriot

 • 105854 переглядiв

В НАБУ хочуть скасувати "правки Лозового"

 • 324319 переглядiв