ukenru
institutu-natspamyati-polshi-peredali-budivlyu-kolishnoyi-kativni-nkvs

Інституту Нацпам'яті Польші передали будівлю колишньої катівні НКВС

 • 10111 переглядiв

КИЇВ. 13 грудня. УНН. Інституту Національної пам'яті Польші передали у власність будівлю слідчого ізолятора НКВС у Варшаві. Про це з посиланням на прес-службу Інституту повідомляє "Польське радіо", передає УНН.

Зокрема, повідомляється, що у будівлі функціонувала друга за розміром післявоєнна катівня репресивного апарату в столиці. У ній знаходились, зокрема, вояки-підпільники, що боролися за незалежність Польщі.

Приміщення буде перетворено в освітній осередок Інституту національної пам’яті.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт про "список Ващиковського": Україна має заборонити в’їзд співробітникам Інституту нацпам’яті Польщі

Прес-служба Інституту повідомляє, що на стінах і фрамугах катівні збереглися написи, видряпані жертвами комуністичного режиму. Це свідчить про особливу історичну цінність будинку. Відмічено, що Інститут національної пам’яті протягом кільканадцяти років намагався отримати цей об’єкт і створити в ньому освітню установу.

Нагадаємо, за данними ЗМІ, голову Інституту національної пам’яті України Володимира В’ятровича польська влада позбавила права в’їзду на територію Польщі.

Українські Національні Новини

Новини Світу