ukenru
infektsionist-zavchasne-testuvannya-na-covid-19-dopomoglo-b-uniknuti-spalakhu-v-tabori-moloda-gvardiya

Інфекціоніст: завчасне тестування на COVID-19 допомогло б уникнути спалаху в таборі "Молода гвардія"

 • 17210 переглядiв

КИЇВ. 20 серпня. УНН. Якби дітям та співробітникам одеського табору “Молода гвардія” завчасно провели безплатне тестування на коронавірус, то масового зараження на COVID-19 можна було б уникнути. Такої думки дитячий інфекціоніст Віталій Євтушенко, повідомляє УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епідеміолог про концерт на День Незалежності: кожен масовий захід повинен розпочинатися з тестування на COVID-19

Цитата:

“Якщо ми живемо в період карантину, навіть адаптивного, то обов’язково мають проводитися запобіжні заходи, тим більше з дитячими групами, які точно не щеплені. Я розумію, що дистанцію і масковий режим у таборі забезпечити достатньо важко. Отож, якщо передбачається тісний контакт, наприклад, проживання в одних кімнатах, - тестувати дітей перед табором обов’язково”, - вважає Віталій Євтушенко.

Деталі

На думку інфекціоніста, необхідно суворо контролювати заходи безпеки всередині дитячих таборів. Однак, проводити тести для дітей та персоналу перед стартом табору все ж таки ефективніше, бо в інкубаційний період симптомів коронавірусу ще немає і люди можуть не здогадуватися, що вже інфіковані.

Контекст

Днями в одеському дитячому таборі "Молода гвардія" у 50 дітей та 10 вожатих зафіксували спалах коронавірусу

Українські Національні Новини

Суспільство