ignat-rozpoviv-pro-tipi-raket-yaki-rosiya-vikoristovuye-proti-mirnogo-naselennya

Ігнат розповів про типи ракет, які росія використовує проти мирного населення

 • 293556 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Російські окупанти використовують для атак на мирне населення ті типи озброєння, які найважче збити. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, пише УНН.

Цитата

«Використовують вони по густонаселених містах такі типи озброєння, як «Іскандер», зокрема. Так, це небезпечна зброя. Є основні два типи ракет, які використовує росія. Це «Іскандер-К» – це крилата ракета і «Іскандер-М» – це балістична ракета. Обидві вони небезпечні. Обидві важко збивати», - зазначив Юрій Ігнат.

Деталі

Для того, щоб збити балістичну ракету, необхідно застосовувати такі системи, як Patriot. Таким чином Україна вже збивала ракети «Іскандер-М» під час атак на Київщину.

Своєю чергою ракети «Іскандер-К» можна збити і звичайними засобами, але це теж дуже не просто. Ракета з установок вилітає з невеликої відстані від місця пуску до цілі. Це може бути понад 100 кілометрів і більше, тому на реагування дуже мало часу.

Ігнат наголошує на тому, що коли оголошується повітряна тривога і коли є відомості про те, що ворог може застосувати ракетне озброєння, таке як «Іскандер-К» чи «Іскандер-М», потрібно одразу іти в укриття, тому що ракета летить буквально кілька хвилин.

Також речник додає, що інколи, коли немає інформації від розвідки, що ворог з території росії чи з окупованої території може завдавати таких ударів, може навіть не прозвучати сигнал тривоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атака рф на Харків: попередньо, вдарили "Іскандерами", врятовані двоє людей

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    ВАКС на місяць продовжив обов'язки Коболєву

     • 479415 переглядiв

    Ракетний удар рф по Харкову: кількість поранених зросла до 30

     • 879434 переглядiв