ukenru
ie-zahybli-i-poraneni-u-hur-rozpovily-podrobytsi-znyshchennia-rosiiskoho-korablia-serhei-kotov

"Є загиблі і поранені: у ГУР розповіли подробиці знищення російського корабля "сергій котов"

 • 20093 переглядiв

У ГУР повідомили подробиці знищення російського корабля "сергій котов".

Внаслідок атаки морськими дронами російський корабель "сергій котов" цього разу вже точно знищений, є загиблі та поранені, інформація уточнюється. Про це в ефірі "Радіо Свобода" у вівторок сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, пише УНН.

Чергова вдала операція. (...) І "сергій котов" цього разу вже точно знищений. (...) Стосовно екіпажу ситуація з'ясовується. Є загиблі і поранені. Проте, є ймовірність, що частина екіпажу змогла евакуюватися. Принаймні відомо про понад десять карет швидкої допомоги, які на найближчій ділянці суходолу були викликані ворогом. Тобто евакуаційна операція все ж таки проводилася

- сказав Юсов.

За його словами, російський корабель, який вночі атакували українські розвідники, раніше брав участь в атаці на острів Зміїний, а ще на ньому планували розмістити зенітно-ракетні комплекси.

"Були плани з розміщення зенітно-ракетних комплексів на саме судно. І вже такі спроби були. Чим менше таких суден, тим менше зенітно-ракетних комплексів буде на них розміщено, а це означає більше можливостей для українських сил безпеки і оборони. Також "сергій котов" прикметний тим, що він брав участь разом із крейсером "москва" на острів Зміїний, власне тепер долучився до того ж таки крейсера "москва", - додав Юсов.

Доповнення

У ніч з 4 на 5 березня спецпідрозділ ГУР МО України у співпраці з ВМС ЗСУ вразив морськими дронами "Magura V5" патрульний корабель чорноморського флоту рф "сергій котов" неподалік від Керченської протоки. Як повідомили у ГУР, корабель зазнав пошкоджень корми, правого та лівого бортів.