holova-biudzhetnoho-komitetu-vr-pidlasa-zustrilasia-z-kerivnytstvom-misii-mvf-v-kyievi

Голова бюджетного комітету ВР Підласа зустрілася з керівництвом місії МВФ в Києві

 • 32148 переглядiв

Голова парламентського бюджетного комітету Підласа зустрілася з представниками МВФ у Києві, щоб обговорити економічну ситуацію в Україні та прогрес у проведенні структурних реформ в рамках програми МВФ.

Голова Комітету з питань бюджету Роксолана Підласа зустрілася з заступницею керівника місії Санна Надім та постійним представником МВФ в Україні Ваграмом Степаняном. Про це повідомили на сайті Верховної Ради, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що місія Міжнародного валютного фонду у Києві готується до чергового перегляду програми з Україною, оцінює економічну ситуацію та результати виконання структурних маяків, які Україна зобов’язувалась виконати до кінця лютого 2024 року.

Приємно, що в цій чотирирічній програмі Бюджетний комітет за підтримки та активної участі усього Парламенту успішно виконав п’ять структурних маяків МВФ, які стосуються бюджетної політики та державного бюджету

розповіла Підласа.

Вона додала, що цього тижня в фокусі обговорення не маяки, а ризики для економіки та бюджету:

  • зростаюче фінансування воєнної кампанії,
  • залучення міжнародної допомоги.

Потреба в міжнародному фінансуванні складає 37 млрд доларів США. Додаткова потреба на закупівлю та ремонт військової техніки - понад 400 млрд грн

поінформувала Підласа.

З місією МВФ вона обмінялися думками щодо позитивних і негативних ефектів різних джерел залучення додаткового внутрішнього ресурсу.

Я звернула увагу на те, що додатковий ресурс можна залучити й від скорочення непріоритетних капітальних видатків (і хоча, відверто, це буде несуттєва сума в масштабах нашої потреби, але це полегшить тиск на платників податків)

наголосила народна депутатка.

Кошти на покриття потреб мобілізації можна залучити лише з внутрішніх ресурсів, але рішення не прийнято – Підласа02.02.24, 19:42

Популярні

Новини по темі

Розвідники ГУР спалили російську РЛС разом з обслугою

 • 26086 переглядiв

На Хмельниччині через атаку рф двоє травмованих

 • 27032 переглядiв