ukenru
hlava-pentahonu-novyi-paket-dopomohy-vriatuie-zhyttia-ukraintsiv

Глава Пентагону: новий пакет допомоги врятує життя українців

 • 58608 переглядiв

Затверджений Конгресом пакет допомоги у розмірі 95 мільярдів доларів надасть життєво важливу безпекову допомогу, щоб допомогти Україні захиститися від російської агресії та зміцнити безпеку США у довгостроковій перспективі.

Міністр оборони США Ллойд Остін привітав ухвалення Палатою представників Конгресу США нового пакету допомоги, зазначивши, що він допоможе його міністерству "збільшити обсяг життєво важливої ​​допомоги у сфері безпеки, щоб Україна захистилася від агресії Росії". Про це пише Голос Америки, передає УНН.

Деталі

Остін також підкреслив, що 50 мільярдів доларів із 95 схвалених Конгресом будуть спрямовані на оборонну промислову базу США, що допоможе створити нові робочі місця у більш ніж 30 штатах та "зміцнити безпеку США у довгостроковій перспективі".

Цей закон зробить Америку безпечнішою та врятує життя людей. Ми ще раз переконалися, що біди нашого часу лише посилюватимуться без сильного, стійкого лідерства США

Міністр оборони США Ллойд Остін

Глава американського оборонного відомства також наголосив на важливості прийнятого закону для міжнародної безпеки.

Світ, як і раніше, спостерігає за тим, що відбувається. Життя все ще стоять на коні. Довгострокова безпека Америки, як і раніше, під загрозою. Ми не повинні давати нашим друзям, суперникам та ворогам приводу сумніватися у рішучості Америки

Міністр оборони США Ллойд Остін

Доповнення

У прийнятий Палатою представників у суботу пакет на загальну суму 95 мільярдів доларів входять такі витрати:

  • близько 61 мільярд доларів для України та поповнення запасів американської зброї.
  • Загальна сума, виділена Україні на закупівлю зброї, становитиме 13,8 мільярда доларів.
  • Україна отримає понад 9 мільярдів доларів економічної допомоги у вигляді кредитів.

Прийняття пакета Сенатом очікується наступного тижня. Президент Джо Байден пообіцяв підписати пакет законопроєктів одразу, як його отримає.

Байден зробив заяву щодо ухвалення пакету допомоги для України20.04.24, 23:14 • [views_0]