ukenru
henshtab-zsu-khto-poide-v-liuksemburh-na-konferentsiiu-shchodo-partnerstva-nato-z-ukrainoiu-ta-chym-vona-vazhlyva

Генштаб ЗСУ: хто поїде в Люксембург на конференцію щодо партнерства НАТО з Україною, та чим вона важлива

 • 99949 переглядiв

Делегати з НАТО і України зберуться в Люксембурзі, щоб обговорити модернізацію процесу оборонних закупівель в Україні, зробивши його швидшим, стійкішим і прозорішим, в рамках Комплексного пакету допомоги НАТО на підтримку безпеки і реформ в Україні.

Стало відомо хто поїде на конференцію у Люксембург, де НАТО й Україна говоритимуть про модернізацію процесу українських оборонних закупівель, аби вони були швидшими, більш сталими й прозорими. Про це пише УНН із посиланням на дані Генерального штабу ЗСУ,  передає УНН.

Делегати з НАТО і України зберуться для обговорення модернізації процесу українських оборонних закупівель, зробивши їх швидшими, більш сталими і прозорими. Стейсі Каммінгс, генеральний менеджер Агентства НАТО з матеріально-технічного забезпечення і закупівель, відкриє конференцію, а серед доповідачів будуть заступник міністра оборони України Дмитро Клименков і Том Гоффус, помічник Генерального секретаря НАТО з питань операцій.

– йдеться в повідомленні Генштабу ЗС України.

Деталі

Конференція в Люксембурзі буде присвячена новому етапу партнерства НАТО з Україною, і має відбутись цього тижня.

У Генштабі нагадали, що стратегічний огляд оборонних закупівель НАТО – Україна є частиною Комплексного пакету допомоги Альянсу – ініціативи, започаткованої в 2016 році на підтримку здатності України посилювати власну безпеку і запроваджувати широкомасштабні реформи.

Огляд, який підтримує Норвегія і проводиться на запит Міністерства оборони України, очолюють фахівці з цих питань з країн НАТО і України у тісній співпраці з Агентством НАТО із закупівель.

Метою огляду є допомога Україні в реформуванні її системи оборонних закупівель і узгодженні її з практикою і стандартами НАТО. Його рекомендації забезпечуватимуть більшу підзвітність, прозорість і оперативну сумісність, допомагаючи прокласти шлях до майбутнього членства України в Альянсі.

– наголосили у штабі.

Також військові зауважили, що ця конференція представляє початок першого етапу огляду, на якому створюються робочі групи для вироблення набору рекомендацій політики, які мають бути у подальшому затверджені на Вашингтонському саміті в липні.

Стефанішина назвала ключових противників запрошення України в НАТО22.03.24, 18:23 • [views_0]

Додатково

Раніше цю зустріч вже анонсувала віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина на своїй сторінці у Facebook. Стефанішина підкреслила, що мета Стратегічного огляду – допомога Україні в реформуванні системи оборонних закупівель з метою її узгодження з практиками і стандартами НАТО.