henshtab-rosiiski-viiska-prodovzhuiut-nastup-na-lymanskomu-avdiivskomu-ta-marinskomu-napriamkakh

Генштаб: російські війська продовжують наступ на Лиманському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках

 • 27655 переглядiв

Цього тижня на українському фронті відбулося 56 бойових зіткнень, росіяни активно наступали на Лиман, Авдіївку та Мар'їнку. Сили оборони відбили численні атаки та завдали шкоди ворожим позиціям і техніці.

56 боїв відбулось від початку тижня на українському фронті. Росіяни активно наступають на Лиманському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Про поточну ситуацію на фронті розповіли у вечірньому зведенні Генеральний штаб ЗСУ, передає УНН.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.мПротягом доби відбулось 86 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 1 ракетний та 31 авіаційний ударів, здійснив 51 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

- йдеться у повідомленні Генштабу ЗСУ.

Деталі

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах. За даними Генштабу окупанти завдали авіаудар по Веселому, що на Харківщині. А також із артилерії та мінометів обстріляли понад 30 населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили 2 атаки біля Синьківки Харківської області.

На Лиманському напрямку росіяни безуспішно атакували 12 разів поблизу Тернів, Ямполівки, Торського Донецької області та ще 18 – біля Серебрянського лісництва, Білогорівки Луганської області та Григорівки, Верхньокам’янського Донецької області. Тут окупанти, за підтримки авіації, намагалися прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбили 6 атак противника в районах Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

Сухопутні війська показали як працює "кошмаромобіль" на передовій взимку15.01.24, 21:19

На Авдіївському напрямку ніша захисники присікли 16 спроб ворога прорватися за підтримки авіації біля Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 15 – у районах Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області.  

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області. На цьому напрямку противник, під прикриттям авіації, 11 разів безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.

Українські військові збили ворожу ракету над Дніпропетровщиною15.01.24, 15:56

На Запорізькому напрямку українські оболронці відбили 2 атаки противника західніше Вербового та Роботиного, що на Запоріжжі.

На Херсонському напрямку протягом доби росіяни здійснили один невдалий штурм позицій наших військ.

Залужний та Браун обговорили поточну ситуацію на фронті та узгодили питання, що становлять взаємний стратегічний інтерес15.01.24, 21:46

Додатково

Авіація Сил оборони завдала 22 удари по позиціях окупантів та один по зенітно-ракетному комплексу противника.

А бійці з українських підрозділів ракетних військ та артилерії у понеділок уразили три артилерійських засоби та два РЕБ противника.  

Тетяна Салганік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Рада у найближчі дні працюватиме без опалення - нардеп

     • 27997 переглядiв