ukenru
gpu-zavershila-slidstvo-schodo-suddi-yakiy-areshtovuvav-aktivistiv-maydanu

ГПУ завершила слідство щодо судді, який арештовував активістів Майдану

 • 6220 переглядiв

КИЇВ. 19 листопада. УНН. Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України завершило досудове розслідування стосовно заступника голови Дніпровського районного суду Києва за фактом винесення завідомо неправосудних рішень стосовно активістів Майдану у лютому 2014 року. Про це йдеться у повідомленні відділу зв’язків із громадськістю та ЗМІ ГПУ, передає УНН.

"Завершено розслідування стосовно заступника голови Дніпровського районного суду м. Києва за фактами винесення завідомо неправосудних рішень про застосування запобіжних заходів, у тому числі тримання під вартою щодо 4 осіб, яких 18.02.2014 працівниками правоохоронних органів незаконно затримано, сфальсифіковано матеріали провадження і притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито участь у масових заворушеннях, а до суду подані незаконні клопотання про їх арешт", - розповіли у відомстві.

Зокрема, як уточнили у прокуратурі, дії судді кваліфікували за ч. 2 ст. 28, ст. 340 (незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, здійснене за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 375 КК України (постановлення суддею завідомо неправосудних ухвал, що спричинило тяжкі наслідки).

Стороні захисту, за даними прес-служби, відкрито доступ до матеріалів і після ознайомлення підозрюваного з матеріалами провадження обвинувальний акт буде направлено до суду.

Водночас, в управлінні спецрозслідувань занепокоєні тим, що слідчі судді Печерського районного суду Києва під час розгляду клопотань прокурорів ГПУ про обрання міри запобіжних заходів підозрюваним суддям у справі Майдану не задовольняють клопотання або ж їхній розгляд затягується.

Крім того, у відомстві поінформували, що за схожими епізодами, як у цьому провадженні, до суду ще в грудні 2016-го та січні 2017 року спрямовано обвинувальні акти стосовно заступника начальника Дніпровського РУ ГУ МВС України в м. Києві – начальника слідчого відділу, його заступника, 6 слідчих, а також прокурора відділу прокуратури м. Києва.

Нагадаємо, нещодавно правоохоронці затримали колишнього співробітника Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ за підозрою у вбивствах активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП