frantsuz-zahadkovo-zahynuv-namahaiuchys-potrapyty-na-kosmodrom-baikonur

Француз загадково загинув, намагаючись потрапити на космодром Байконур

 • 16889 переглядiв

Громадянин Франції помер після того, як втратив свідомість, намагаючись дістатися до космодрому Байконур в Казахстані, щоб подивитися на запуск ракети.

Двоє громадян Франції намагалися дістатися до російського космодрому в Казахстані, щоб подивитися запуск ракети. Один із двох загинув, у росЗМІ з’явилася інформація що саме могло стати причиною смерті, передає УНН.

Деталі

Громадянин Франції помер у Казахстані після того, як втратив свідомість, намагаючись дійти до космодрому Байконур разом з іншим французом. 

- інформують ЗМІ

Двоє французів у віці 25 і 27 років прилетіли з Парижа до Алмати в Казахстані, щоб подивитися на запуск космічного шаттла. Вони перетнули пустелю при температурі понад 32°C.

З'їхали з шосе і попрямували до висотних будівель космодром Байконур. Згодом одному із двох стало зле. Його співвітчизник повернувся і спробував зупинити кілька машин, щоб попросити про допомогу, але не зміг нічого зробити. Таким чином він не зміг врятувати свого супутника. Вказується, що максимальна температура в регіоні у ці дні становить близько 33 градусів за Цельсієм. 

– ідеться у матеріалах росЗМІ.

Довідка

Космодром Байконур, був побудований у 1956 році. Його територія знаходиться у Казахстані, на великій території степу, - це місце дозволяло  Радянському Союзу запустити свої перші супутники в космос, а також першу людину в космос.  Нині космодром орендованій росією.

Раніше Байконур часто відвідували західні туристи, але після вторгнення в Україну він відкритий лише для громадян росії. Незважаючи на це обмеження, іноземці регулярно намагаються нелегально потрапити на територію. У 2022 році біля стартового майданчика були заарештовані британець і громадянка білорусі. У вересні 2023 року на космодромі також заарештували трьох іспанців.

Нагадаємо

УНН повідомляв, що у рф розпочався другий етап ядерних навчань за участю росії та білорусі, присвячений спільній підготовці до можливого бойового застосування нестратегічної ядерної зброї.

Популярні

Новини по темі