finliandiia-nadaie-ukraini-novyi-paket-viiskovoi-dopomohy-maizhe-na-190-milioniv-yevro

Фінляндія надає Україні новий пакет військової допомоги майже на 190 мільйонів євро

 • 27996 переглядiв

Фінляндія надає Україні новий пакет військової допомоги на суму майже 190 мільйонів євро для підтримки української оборони.

Фінляндія вирішила направити Україні 22-й пакет військової допомоги на суму близько 190 мільйонів євро, зміст якого не розголошується з міркувань безпеки. Про це повідомляє Міністерство оборони Фінляндії, передає Yle, пише УНН.

Деталі

У міністерстві стверджують, що допомога враховувала як потреби України, так і ресурсне становище Сил оборони Фінляндії, однак детальний зміст вантажу та деталі щодо його доставлення не повідомляють в цілях безпеки.

Цей пакет допомоги також включає продукцію, яка була закуплена у фінських виробників. Для її закупівлі виділили окреме фінансування у розмірі 30 мільйонів євро.

У вітчизняній промисловості є багато ноу-хау, і ми працюємо в оборонному відомстві над тим, щоб ці ноу-хау та потенціал можна було ефективніше використовувати й для підтримки України. Одним із прикладів цього є наше вітчизняне виробництво боєприпасів,

- повідомляє міністр оборони Антті Хаккянен.

Хаккянен також повідомляє, що зараз Фінляндія розробляє довгостроковий план підтримки України.

Доповнення

Крім того, Фінляндія вирішила брати участь в артилерійських і розмінувальних коаліціях, які діють в рамках Контактної групи з питань оборони України, яка координує збройну допомогу Україні.

Фінляндія розробила законопроект, щоб запобігти експорту компонентів боєприпасів до рф19.01.24, 13:54

Ольга Розгон

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Під час візиту до США Шольц зустрівся зі своїм "двійником"

     • 27256 переглядiв

    На Київщині сталась пожежа у садочку: що відомо

     • 64399 переглядiв

    Зеленський вручив Залужному орден "Золота Зірка"

     • 25296 переглядiв