ukenru
estoniya-vidpravit-dlya-ukrayini-zbroyu-poloviy-shpital-i-dopomozhe-z-navchannyam-zsu

Естонія відправить для України зброю, польовий шпиталь і допоможе з навчанням ЗСУ

 • 132729 переглядiв

КИЇВ. 19 серпня. УНН. Уряд Естонії схвалив новий пакет військової допомоги Україні, в рамках якого Естонія направить більше озброєнь, зокрема міномети та протитанкові засоби. Естонія також планує підтримати навчання ЗСУ, ініційоване Великою Британією, та у співпраці з Німеччиною надішле Україні польовий шпиталь. Про це повідомляє УНН з посиланням на ERR.

Цитата

"Військова діяльність в Україні, як і раніше, має інтенсивний характер, і хоча дедалі більше західної зброї надходить на поле бою, наш моральний обов'язок продовжувати підтримувати Україну. Україна бореться за наші спільні цінності, і якщо ми ще маємо зброю для відправки українцям, ми маємо це зробити", — зазначив міністр оборони Ханно Певкур.

За його словами, "крім озброєння, ЗСУ запросили у союзників більше підтримки у навчанні своїх Збройних Сил".

"Що стосується навчання, то безперечним козирем Сил оборони Естонії є підготовка резервістів до інтенсивної та конвенційної війни проти переважаючих сил противника", - додав він.

Доповнення

Загалом Естонія надала Україні військову допомогу майже на 250 млн євро, у тому числі ракети протитанкового ракетного комплексу "Джавелін", гаубиці, протитанкові міни, протитанкові гранатомети, міномети, різну ручну вогнепальну зброю з боєприпасами, транспортні засоби, засоби зв'язку, медичне приладдя, засоби індивідуального захисту, зокрема каски та бронежилети та пакети із сухими продуктами.

Нагадаємо 

Росіяни не зможуть потрапити до Естонії з шенгенськими візами.

Українські Національні Новини

Суспільство