eksperti-rozpovili-chomu-vigoryaye-metalocherepitsya-ta-yak-sebe-vberegti

Експерти розповіли чому вигоряє металочерепиця та як себе вберегти

 • 1162190 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. Металочерепиця – популярний матеріал для будівництва будинків, без якого обходиться облаштування сучасної покрівлі, передає УНН.

Окрім безлічі переконливих переваг, якими вона славиться, є й деякі неприємні моменти, з якими можна зіткнутися в ході експлуатації хвилястих листів і це вигоряння. Через вплив яскравого сонця та негативного впливу УФ-променів металеві листи піддаються вигорянню і це у свою чергу позначається на декоративних даних покрівельної конструкції.

З яких причин вигоряє металочерепиця

Як вище було зазначено, основним винуватцем процесу є сонце. Причин, через які відбувається ця неприємність, не так і багато:

• Сильна активність сонця, промені якого викликають потьмарення навіть найстійкіших поверхонь.

• Часта зміна погодних умов, особливо сонця та дощу, що дає додаткове навантаження на покрівельний матеріал та його декоративний шар.

• Перепади температур, що може провокувати ослаблення захисних характеристик полімеру і, як наслідок, втрата вихідного кольору даху.

Крім факторів, на які домогосподар вплинути не може, є й ті, які йому під силу запобігти. І основне це – вибір металочерепиці, технічні характеристики якої недостатньо хороші для того, щоб вона могла успішно використовуватись у спекотному кліматі. Компанія Будстрой пропонує купити металочерепицю, яка надійно захищена від вигоряння, а всі характеристики завжди вказані на нашому сайті.

Який шар відповідає за збереження відтінку

Багатошарова структура металочерепиці має у своєму складі полімерний шар, що наноситься на фінішному виробничому етапі. Функціями полімеру є забезпечення певного відтінку поверхні та захист від:

• Пошкоджень.

• Вигоряння.

• Потьмяніння.

Значить домовласник повинен дуже ретельно вибирати полімерну складову, щоб у майбутньому не дивитися на свій дах з плямами, що вигоріли, або іншими дефектами декоративного шару.

Поради як уберегти дах від вигорання

Після того, як ми розібралися в причинах вигоряння, стало зрозуміло, як уберегти покрівлю від таких неприємностей. Щоб зовнішні дані покрівельної конструкції довгі роки зберігалися, як на початку експлуатації металочерепиці, необхідно:

Купувати тільки ту металочерепицю, захисно-декоративний шар якої має достатню товщину та гарний склад.

Вибирати продукцію з урахуванням кліматичних особливостей регіону, де заплановано експлуатацію матеріалу.

Не економити на покрівельному матеріалі, адже він має багаторічну службу на кілька десятиліть і протягом цього часу дах повинен виглядати презентабельно.

Зупиняти свій вибір на продукції від надійних виробників, які цінують свою репутацію та виробляють лише високоякісні матеріали для покрівлі.

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу

    Популярні

    Новини по темі

    Чотири торнадо за три дні вдарили по Новій Зеландії

     • 847928 переглядiв

    Медична інформаційна система Askep.net тепер доступна в "Дія"

     • 1103209 переглядiв

    США сумніваються в успіху контрнаступу України - Washington Post

     • 4023660 переглядiв