eksnardepu-kivi-povidomili-sche-odnu-pidozru-dbr

Екснардепу Киві повідомили ще одну підозру - ДБР

 • 669999 переглядiв

КИЇВ. 18 серпня. УНН. Державне бюро розслідувань поінформувало у п'ятницю, що повідомило ще одну підозру - у закликах до насильницької зміни конституційного ладу та пропаганді війни - колишньому народному депутатові Іллі Киві, пише УНН.

Цитата

"Працівники ДБР повідомили про підозру у публічних закликах до насильницької зміни конституційного ладу та пропаганді війни колишньому народному депутату України від забороненої політичної партії "ОПЗЖ" Іллі Киві", - ідеться у повідомленні.

Деталі

Як зазначили у бюро, він продовжує розповсюджувати серед населення антиукраїнську пропагандистську інформацію. "Ілля Кива у своїх численних публікаціях створював для громадськості образ ворога з чинної української влади, яку потрібно стримувати від агресії. Він активно нагнітав антивладні настрої в українському суспільстві й виправдовував загарбницьку війну рф проти України", - вказали у ДБР.

"Кива героїзував та виправдовував будь-які військові дії росіян, а також "підбурював" українську аудиторію проти патріотично налаштованих співвітчизників, а російську – проти українців. Він пропагував доцільність вирішення "суперечностей" із застосуванням воєнної сили й масштабного використання збройних сил рф на території нашої держави", - зазначили у бюро.

Колишньому народному депутату України повідомлено про підозру у публічних закликах до насильницької зміни конституційного ладу (ч. 3 ст. 109 КК України) та пропаганді війни (ст. 436 КК України). Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За інформацією слідства, наразі він переховується за кордоном. Його оголошено у міжнародний розшук.

Раніше

Екснардепу було повідомлено про підозру в державній зраді, а також за пропаганду війни та заклики до насильницької зміни влади.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Екснардепу Киві повідомили ще одну підозру - ДБР

     • 669999 переглядiв

    Жнива-2023: намолотили понад 27 млн тонн зерна

     • 3165406 переглядiв

    "Наша Ряба" увійшла до топ-10 брендів, якими пишаються українці

     • 759081 переглядiв