ukenru
duda-pivnichniy-potik-2-ye-nebezpekoyu-dlya-ukrayini-i-slovachchini

Дуда: "Північний потік-2" є небезпекою для України і Словаччини

 • 9032 переглядiв

КИЇВ. 23 жовтня. УНН. Президент Польщі Анджей Дуда сказав, що позиція Польщі щодо будівництва газопроводу "Північний потік-2" незмінна, він несе загрозу Україні та Словаччині. Питання російсько-німецької інвестиції буде однією з тем сьогоднішніх перемовин президента Польщі з німецькими політиками під час візиту до Берліна, що почався вчора. Про це повідомляє УНН з посиланням на "Польське радіо".

Анджей Дуда наголосив, що Польща виступає незмінно проти будівництва цього газопроводу.

"Ми просто вважаємо, що це інвестиція, яка не має нічого спільного з будь-яким економічним розрахунком", - сказав Анджей Дуда.

На думку президента, "Північний потік-2" – це політичний і стратегічний проект, передусім, Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данія проведе громадські слухання щодо маршруту "Північний потік-2"

"На жаль, німецькі фірми беруть у ньому участь (у проекті – ред.) і це погана інформація", - сказав Анджей Дуда.

Також президент вважає, що те, що Європейський Союз не заблокував цієї інвестиції, показує, що європейські справи йдуть у поганому напрямку.

Анджей Дуда додав, що Варшава хоче також побудувати газопровід з норвезького континентального шельфу. На переконання польського президента, створення газопроводу "Північний потік-2" – це небезпека для України і Словаччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща і Словаччина виступили проти "Північного потоку-2"

"Це могло бути енергетично небезпечним також для Польщі, якби не наші запобіжні заходи, які ми реалізуємо", - підкреслив Дуда.

Під час дводенного візиту до Берліна Анджей Дуда зустрінеться з президентом і канцлером Німеччини, а також з місцевою Полонією. Польський лідер відвідає теж польські інвестиційні проекти у Німеччині.

Як повідомляв УНН, трубопровід “Північний потік-2” дозволить Росії використовувати свої енергетичні ресурси як зброю у відносинах з Європою, а також економічно “задушити” Україну. Це заявив в середу помічник міністра фінансів США Маршалл Біллінгслі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Nord Stream 2 заявили про завершення прокладання 100 км газогону

Українські Національні Новини

Політика