ukenru
do-sudu-skerovano-obvinuvalniy-akt-vidnosno-tak-zvanogo-ministra-zdravookhraneniya-respubliki-krym

До суду скеровано обвинувальний акт відносно так званого "министра здравоохранения Республики Крым"

 • 7484 переглядiв

КИЇВ, 25 червня. УНН. Прокуратурою Автономної Республіки Крим та Головним управлінням Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення так званим "министром здравоохранения Республики Крым" кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) КК України. Про це повідомили у УНН у прес-службі прокуратури АРК Крим.

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений, перебуваючи на вказаній посаді, надавав допомогу окупаційній владі шляхом сприяння в організації проведення незаконного референдуму про незалежність півострова, а також схиляння мешканців Криму до набуття громадянства Російської Федерації, що підтверджено здобутими доказами, зокрема, висновками експертиз (портретної і лінгвістичної), показаннями свідків тощо.

25 червня обвинувальний акт направлено до Апеляційного суду м. Києва для вирішення питання щодо визначення підсудності, в порядку, передбаченому ст. 12 Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" та подальшого розгляду по суті.

Як повідомялв УНН, прокурор АРК повинен мати статус заступника генпрокурора.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП