do-15-rokiv-gratamy-zasudyly-rosiiskoho-propahandysta-yakyi-naviv-raketnyi-udar-po-mykolaievu

До 15 років ґратами засудили російського пропагандиста, який навів ракетний удар по Миколаєву

 • 20691 переглядiв

Російський пропагандист і агент ФСБ Сергій Лебедєв, який керував російськими ракетними ударами по українських містах і поширював дезінформацію на кремлівських телеканалах, був заочно засуджений українським судом до 15 років позбавлення волі за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану.

Завдяки доказовій базі Служби безпеки до тюремного ув’язнення заочно засуджено російського пропагандиста Сергія Лебедєва, який наводив російські ракетні удари по містах України. Про це пише УНН з посиланням на СБУ.

Деталі 

Як встановило розслідування, агент виконував завдання фсб за декількома напрямками:

  • перший – це збір розвідданих про Сили оборони та коригування повітряних атак рф на цивільну інфраструктуру України.
  • Одночасно Лебедєв брав активну участь у підготовці замовних сюжетів для кремлівських телеканалів. Там він поширював фейки про Сили оборони та обстановку на фронті.

Слідчі з'ясували, що цього Лебедєв залучав інформаторів, яких знаходив на власному Телеграм-каналі із загальною аудиторією понад 30 тис. підписників. 

До 15 років за ґратами засудили агентку фсб, яка готувала удари по об'єктах ЗСУ на Сумщині14.06.24, 16:22

Так, за наведенням одного із користувачів інтернет-ресурсу "Лохматий" скоригував удар російськими ракетами С-300 по багатоповерхівці у Миколаєві восени 2022 року.

Також зрадник залучив до співпраці мешканця Закарпаття, який "зливав" агенту локації військових підрозділів у прикордонному регіоні.

На підставі доказів, які зібрали слідчі Служби безпеки, суд визнав Лебедєва винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). За матеріалами СБУ суд призначив Лебедєву 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна

- резюмували в СБУ. 

Доповнення

Зазначається, що чоловік працює на фсб як "позаштатний воєнкор" московського інформагентства "РИА Новости" та переховується від правосуддя в тимчасово окупованому Донецьку.

У зв'язку з цим судовий розгляд відбувся у спеціальному судовому провадженні in absentia (за відсутності обвинуваченого). Також в СБУ додали, що строк відбування покарання обчислюватиметься з дати фактичного затримання зрадника.

Нагадаємо

російський агент, який співпрацював з ФСБ і надавав розвіддані для завдання масованих ракетних ударів по Харкову, був засуджений до 15 років тюремного ув'язнення.

Популярні

Новини по темі

За 30 метрів від Тиси виявили ще одного потопельника

 • 10577 переглядiв