“Диня це найкращий десерт, аби він був ще кориснішим потрібно покращити його певні характеристики. Трошки зменшити глікемічний індекс, а це можна зробити якщо ми додамо продуктів, які багаті на клітковину: цитрусові, яблука, помідори. Наприклад, можна зробити салат з помідорів, зелені та шматочками дині, вийде дуже пікантний смак. Також можна поєднати з білками: йогуртом, кисломолочним сиром, а також зі такими сирами, як горгондзола тощо”, — сказала Скиталінська.
За її словами, можна зробити салат з ягід, вареним буряком, тобто продуктами, які містять дуже багато пектину, або клітковини, яка понижує глікемічний індекс дині та рівень цукру в крові. Окрім того, дієтолог розповіла з чим диню краще не поєднувати.
“Краще не їсти диню, після тістечка, або чогось солодкого, адже після цього рівень цукру підскочить до небес, не поєднувати з чимось дуже жирним, наприклад морозивом, тому що високий рівень цукру та багато жирного погано впливають на інсулінові рецептори. Цей цукор буде довго триматися в крові і не буде нормально засвоюватися. Окрім того, не можна поєднувати з такою білковою їжею, як м’ясо, риба, тому що у шлунку почнеться процес бродіння”, — порадила Скиталінська.
Також, дієтолог, додала, що диня може бути чудовим окремим прийомом їжі, особливо коли людина відчуває, що вона страшенно втомлена. Диня допоможе відновити сили.
Нагадаємо, шматочки кавуна і дині можна додавати до салатів, а крім того, готувати з цих ягід корисний квас.