departament-yustytsii-ssha-radbez-niderlandiv-natspol-ispanii-v-kndise-rozpovily-z-kym-spivpratsiuiut-shchodo-fiksatsii-rosiiskykh-voiennykh-zlochyniv

Департамент юстиції США, Радбез Нідерландів, Нацпол Іспанії – в КНДІСЕ розповіли, з ким співпрацюють щодо фіксації російських воєнних злочинів

 • 53633 переглядiв

КНДІСЕ співпрацює з установами США, Нідерландів та Іспанії щодо фіксації воєнних злочинів росії. Проведено понад 30 тисяч експертиз, результати яких можуть бути використані в міжнародних судах.

Поважні правоохоронні, юридичні, судово-експертні установи із США, Нідерландів, Іспанії та багатьох інших країн співпрацюють з українськими фахівцями щодо фіксації російських воєнних злочинів. Як саме відбувається ця взаємодія, яким чином вона прискорить притягнення рф до відповідальності у міжнародних судах розповів директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України Олександр Рувін в коментарі УНН.

За словами директора КНДІСЕ, з початку повномасштабної російської агресії вторгнення росії на територію України за фактом російських злочинів до фахівцям Інституту призначено понад 30 тисяч судових експертиз. Після виконання усіх процедур, з їх результатами мають змогу ознайомитися міжнародні інституції. 

"З початку повномасштабного російського воєнного вторгнення росії на територію України за фактом російських злочинів до КНДІСЕ призначено понад 30 тисяч судових експертиз. Співпраця з правоохоронними органами та всіма відповідальними українськими органами та установами у цьому контексті є ключовим фактором забезпечення всебічного і об'єктивного розслідування злочинів росії проти України. 

Партнери Інституту, з якими ми маємо підписані договори ти меморандуми про співробітництво – це понад 60 українських представництв та більше ніж 30 зарубіжних, у числі яких: Інститут судових експертиз, Національна поліція та  Рада безпеки Нідерландів, Австралійська федеральна поліція, Департамент юстиції США, Національна Поліція Іспанії та інші представники", - зазначив Олександр Рувін.

Він додав, що така співпраця є запорукою доведення воєнних злочинів росії у міжнародних судах. 

"Експертами КНДІСЕ постійно здійснюються заходи для підвищення професійної кваліфікації та обміну досвідом з партнерами. Це забезпечує високий рівень професіоналізму та дозволяє використовувати новітні методики та технології у своїй роботі. Також відповідна співпраця є запорукою підготовки науково обґрунтованих висновків, які стануть доказами у міжнародних судових процесах", − підкреслив директор КНДІСЕ.

Створення тривимірних моделей місць воєнних злочинів рф - фахівці КНДІСЕ почнуть використовувати технологію eyesCloud3D22.07.24, 11:12

Популярні

Новини по темі