ukenru
den-peremogi-u-kazakhstani-perenesli-na-nastupniy-rik-cherez-covid-19

"День Перемоги" у Казахстані перенесли на наступний рік через COVID-19

 • 20563 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. Казахстан переносить на наступний рік урочисті заходи з нагоди Дня Перемоги в зв'язку з серйозною епідеміологічною ситуацією в республіці. Про це повідомив прессекретар президента Казахстану Берік Уалі у себе в Facebook, передає УНН.

Цитата

"У зв'язку з серйозною епідеміологічною ситуацією було прийнято рішення перенести на наступний рік традиційні урочисті заходи з нагоди Дня Перемоги. Президент звернеться до співвітчизників з привітанням", - написав він.

Деталі

За словами прессекретаря, в зв'язку зі святом ветеранам війни за розпорядженням Президента було надано матеріальну допомогу.

Доповнення

8 травня в світі відзначають відразу дві пам'ятні дати: День Перемоги в Європі і День пам'яті і примирення, присвячений пам'яті жертв Другої світової війни. А 9 травня в цьому році відзначать 76-річчя перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

В Україні в пам'ятні дати заплановані церемонії покладання квітів, тематичні виставки, зустрічі з ветеранами бойових дій тощо.

Нагадаємо

Щоб забезпечити безпеку всіх учасників заходів 9 травня, до охорони правопорядку будуть залучені понад 11 тис. правоохоронців.

Українські Національні Новини

Новини Світу