deklaratsiyi-g7-na-pidtrimku-kiyeva-ukrayina-ta-niderlandi-rozpochali-peremovini-schodo-dvostoronnogo-memorandumu

Декларації G7 на підтримку Києва: Україна та Нідерланди розпочали перемовини щодо двостороннього меморандуму

 • 1094379 переглядiв

КИЇВ. 20 серпня. УНН. Україна та Нідерланди розпочали перемовини щодо двостороннього меморандуму про довгостроковий внесок Нідерландів у контексті декларації G7 щодо безпекових гарантій для Києва. Про це повідомив премʼєр-міністр Нідерландів Марк Рютте під час спільної пресконференції з Президентом меВолодимиром Зеленським, передає УНН.

Цитата

«Сьогодні ми розпочали перемовини щодо двостороннього меморандуму щодо довгострокового внеску Нідерландів у контексті декларації безпеки G7, яка була прийнята у Вільнюсі. Ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно», - сказав Рютте.

Доповнення

Нідерланди підтримали підписану країнами G7 декларацію щодо гарантій безпеки для України.

Країни G7 на саміті у Вільнюсі 12 липня підписали спільну декларацію щодо надання довгострокових гарантій безпеки Україні, і запросили інші держави приєднатися до зобов'язань. Вона включає у себе, зокрема, заходи з допомоги Україні у захисті себе та упередження нової агресії, зокрема постачання зброї, негайні консультації, щоб забезпечити Україну всім необхідним для оборони в найкоротші терміни.

Також в декларації йдеться про підтримку у притягненні рф до відповідальності за агресію та кроки економічного та юридичного характеру, спрямовані на покарання росії та збільшення її витрат на війну.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі