ukenru
defitsit-v-energosistemi-zberigayetsya-ye-pitannya-z-tes-ukrenergo

Дефіцит в енергосистемі зберігається, є питання з ТЕС - Укренерго

 • 666988 переглядiв

КИЇВ. 12 грудня. УНН. В Україні зберігається дефіцит потужності в енергосистемі, після російських атак неможливо у повній мірі використовувати потужності ТЕС, ситуація ускладнена негодою та обледенінням проводів. При цьому до всіх обленерго доведео ліміти споживання, перевищення яких призводить до аварійних віключень, повідомили в НЕК "Укренерго", пише УНН.

Цитата

"Станом на ранок 12 грудня в енергосистемі зберігається значний дефіцит потужності. За минулий тиждень енергосистема зазнала три російські атаки – вже восьма масована ракетна атака у понеділок 5 грудня та дві локальні атаки артилерією та безпілотниками на півдні та сході країни у вихідні. Руйнування, яких завдав ворог енергосистемі, наразі не дозволяють у повній мірі використовувати потужності теплових електростанцій, необхідний додатковий час для відновлення їх роботи", - повідомили в Укренерго.

Деталі

За даними компанії, "на Одещині ситуація все ще складна", відновлення живлення споживачів триває.

Через складність пошкоджень роботи по Україні тривають довше та ускладнюються поганою погодою (поривчастий вітер з мокрим снігом), вказали в Укренерго. "Але ми докладаємо максимум зусиль для покращення ситуації з енергопостачанням", - додали в компанії.

Наразі для забезпечення балансу в енергосистемі, як повідомляється, до кожного обленерго доведено ліміти споживання електроенергії. Для дотримання лімітів діють обмеження споживання. При перевищенні доведених лімітів застосовуються аварійні відключення. 

Доповнення

Президент Зеленський повідомив, що Одеська область має найбільше відключень світла серед усіх регіонів України.

Українські Національні Новини

Економіка