dbr-vykrylo-dvokh-pravookhoronnyts-yaki-prodavaly-informatsiiu-iz-zakrytykh-baz-danykh

ДБР викрило двох правоохоронниць, які продавали інформацію із закритих баз даних

 • 20246 переглядiв

Двох правоохоронниць спіймали на продажу інформації з обмеженим доступом з державної бази даних про чоловіків призовного віку, які планують виїхати за кордон.

Працівники ДБР у взаємодії з військовою контррозвідкою та СБУ викрили двох правоохоронниць, що продавали інформацію з державної бази даних. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань, передає УНН.

Деталі 

Зазначається, що жінки працювали у різних підрозділах і не були знайомими, однак діяли за схожою схемою. До них через знайомих зверталися посередники з пропозицією за гроші перевіряти у базі даних інформацію щодо чоловіків призовного віку, які планували їхати за кордон.

"Зняття" інформації з закритих баз даних щодо однієї особи коштувала 150 доларів США. Частину грошей брали посередники, до яких зверталися "клієнти". Незаконно отриману інформацію надсилали через месенджери.

На Одещині ДБР викрило працівника військкомату, який продавав ухилянтам довідки про непридатність11.01.24, 11:20

Зловмисниці копіювали з бази даних інформацію щодо наявності для певних осіб будь-яких заборон для виїзду за кордон. Зокрема, чи не розшукує їх військкомат як тих, хто уникає призову на військову службу.

Двом правоохоронницям повідомлено про підозру у несанкціонованому збуті інформації з обмеженим доступом (ч. 1 ст. 361-2 КК України). Одній з них повідомлено про підозру ще й у несанкціонованому копіюванні інформації, що призвело до її витоку, вчиненому повторно (ч. 3 ст. 362 КК України)

- резюмували правоохоронці.

Доповнення

Слідчі з'ясували, що одна правоохоронниця продала дані щодо двох осіб, інша – щодо шести. Наприкінці жовтня минулого року правоохоронці затримали двох посередників, які передавали запити фігуранткам.

Посередникам повідомлено про підозру у несанкціонованому збуті інформації з обмеженим доступом (ч. 2 ст. 361-2 КК України).

Санкція статті передбачає покарання – до 5 років позбавлення волі. Розслідування щодо них завершено, обвинувальний акт направлено до суду.

Нагадаємо

У Запоріжжі ДБР викрило схему, за якою керівник ТЦК та його спільники дозволили понад 300 чоловікам ухилитися від мобілізації за допомогою підроблених медичних документів. 

Володимир Омельченко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У Кропивницькому пролунав вибух - ЗМІ

     • 65894 переглядiв

    Ікона моди 90-х: Кейт Мосс виповнюється 50 років

     • 27890 переглядiв