davni-pomichnyky-baiden-shukaiut-sposib-perekonaty-baidena-zalyshyty-prezydentski-perehony

Давні помічники Байдена шукають спосіб переконати його залишити президентські перегони

 • 17126 переглядiв

Давні помічники Байдена обговорюють можливість переконати його відмовитися від участі в президентській кампанії з переобрання через побоювання щодо його роботи та промахів.

Джо Байден стикається з хвилею критики і тиску з вимогою відмовитися від передвиборчої кампанії. Можливе рішення про вихід із передвиборчих перегонів обговорюється групою осіб із числа радників президента США.

Пише УНН з посиланням на NYT.

Невелика група  давніх помічників і радників Байдена переконана, що йому доведеться ухвалити болюче, але неминуче, на їхню думку, рішення відмовитися від участі в кампанії з переобрання, повідомили NYT три людини, обізнані з цим питанням. Зусилля докладають після того, як провальний виступ на дебатах в Атланті два тижні тому вверг кандидатуру Джо Байдена в кризу.

Останніми днями група намагалася придумати, як переконати Джо Байдена відмовитися від участі в кампанії. Однак немає жодних ознак того, що ці розмови дійшли до самого глави Білого дому.

Слід також зауважити, що на Байдена тиснуть з усіх боків: Законодавці на Капітолійському пагорбі вагаються між млявою підтримкою і відвертими закликами відмовитися від участі у виборах, і ці заклики знаходять відгук у деяких із найбагатших донорів партії.

Казус на саміті НАТО

У четвер увечері він зіткнувся з новим випробуванням на пресконференції після саміту НАТО у Вашингтоні. Ще до того, як усе почалося, пан Байден невдало представив президента України Володимира Зеленського, сказавши: "Пані та панове, президент Путін", проте швидко взяв себе в руки.

Байден встретился с Зеленским на полях саммита НАТО и объявил о новом пакете помощи для Украины11.07.2024, 20:12

Надалі Байден продемонстрував володіння питаннями зовнішньої політики, хоча говорив повільно і часом плутався. Законодавці та помічники в Конгресі заявили, що це був досить сильний виступ, щоб утримати дамбу від прориву масовими закликами до Байдена відійти в бік, але з достатньою кількістю помилок, щоб продовжити занепокоєння на Капітолійському пагорбі.

Доповнення

Люди, найближчі до президента, група, до якої входять деякі з його радників, які пропрацювали найдовше, і члени його сім'ї, залишаються непохитними в тому, що пан Байден залишиться в передвиборчих перегонах. Розмови про вихід президента з передвиборчих перегонів точилися за межами цієї невеликої орбіти, але зачіпали деяких із його найвідданіших союзників.

Демократи в Сенаті висловили своє занепокоєння з приводу можливості обрання пана Байдена на двогодинній зустрічі за обідом у четвер із високопоставленими чиновниками.

Байден обещает остаться в предвыборной гонке, на фоне упоминаний о путине и Трампе в оговорках о Зеленском и Харрис12.07.2024, 10:58

Популярні

Новини по темі

СБУ викрила на хабарях одного з головних податківців Києва

 • 14520 переглядiв

Через буревій на Прикарпатті аварійні відключення світла

 • 24011 переглядiв