ukenru
cholovik-z-nozhem-nakinuvsya-na-tririchnikh-ditey-u-frantsuzkikh-alpakh-postrazhdali-v-kritichnomu-stani

Чоловік з ножем накинувся на трирічних дітей у французьких Альпах, постраждалі в критичному стані

 • 312724 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Чоловік, озброєний ножем, напав на групу дітей дошкільного віку, які грали біля озера у французьких Альпах, поранивши чотирьох та одного дорослого, а також викликав шокову хвилю по всій країні, передає УНН посилаючись на AFP.

Деталі

Підозрюваний - сирієць віком близько 30 років, якому у квітні було надано статус біженця у Швеції, повідомило AFP джерело в поліції.

Свідки розповіли, що підозрюваний у нападі з ножем бігав нападаючи на людей навмання, перш ніж був застрелений поліцією на березі озера Ансі.

«Він хотів напасти на всіх. Я відсунувся, і він кинувся на старого та жінку і вдарив старого ножем», — розповів місцевій газеті Dauphine Libere очевидець подій.

Інший свідок розповів телеканалу BFM, що злочинець напав на дітей і кричав.

Двоє дітей, яким близько трьох років, і доросла жертва перебувають в критичному стані і борються за своє життя в лікарні, повідомило джерело в службі безпеки.

Джерело в поліції повідомило, що перевірка затриманого на місці події триває, але вона невідома французьким службам безпеки.

Президент Франції Еммануель Макрон назвав це «нападом абсолютного боягузтва».

«Народ у шоці. Наші думки з (постраждалими), а також із їхніми сім'ями та службами екстреної допомоги», — написав він у Twitter.

Офіс прем'єр-міністра Елізабет Борн оголосив, що вона прибула на місце події, а депутати французького парламенту вшанували трагедію хвилиною мовчання.

Доповнення

У 2012 році франко-алжирський екстреміст на ім'я Мохамед Мерах убив семеро людей під час перестрілки в південному місті Тулуза.

Напад у четвер, ймовірно, спричинить більш пильну увагу до імміграційної політики та політики надання притулку.

Лідер ультраправої партії «Національне об'єднання» Марін Ле Пен написала, що дізналася про цю новину «зі страхом та жахом».

Українські Національні Новини

Новини Світу