ukenru
chlenstvo-ukrayini-v-nato-ne-bulo-chimos-aktualnim-u-nayblizhchomu-maybutnomu-stoltenberg

Членство України в НАТО не було чимось актуальним у найближчому майбутньому - Столтенберг

 • 151087 переглядiв

КИЇВ. 11 березня. УНН. Членство України в НАТО не стояло на порядку денному в найближчому майбутньому. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, виступаючи на форумі дипломатії в Анталії, пише УНН.

Цитата

"Чи хочете ви жити в світі, де великі держави змушують малі країни робити те, чого вони не хочуть? Це не той світ, в якому ми хотіли б жити. Вся ідея про те, що це провокація, що Україна робить те, що хоче, - це перевертання світу з ніг на голову і порушення фундаментальних принципів, під якими підписувалася і Росія", - заявив Генсек.

За його словами, Україна повинна сама вирішити, чи хоче вона претендувати на членство в Альянсі.

"А потім, звичайно, 30 союзників по НАТО повинні вирішити, чи готова Україна до членства. І вже давно було ясно, що членство для України не є чимось неминучим, не є чимось актуальним у найближчому майбутньому. Але, знову ж таки, мова йде про принцип поваги права кожної нації вибирати свій власний шлях", - додав він.

Раніше

Як заявив раніше Президент Володимир Зеленський, відмовившись закрити небо над Україною, керівництво НАТО дало зелене світло подальшим бомбардуванням військами Російської Федерації території Української держави.

Українські Національні Новини

Політика