Червоне вино
Науково доведено, що люди, які випивають за обідом келих червоного вина, менш схильні до інфаркту міокарда та серцевої недостатності. Це обумовлено, перш за все, вмістом у вині низки речовин: флавоноїдів, керцетіна і ресвератрола. Їх концентрація в червоному вині може бути різною в залежності від технології виробництва і сорту винограду. Важливо, щоб до вина потрапляла не лише м'якоть ягід, що містить яблучну кислоту, винну кислоту, лимонну кислоту, азотисті сполуки і пектин, а й шкірка з кісточками, які насичені поліфенолами, мінеральними і дубильними речовинами.
Крім розслабляючої та заспокійливої дії, червоне вино впливає на організм як слабка дієта, знижує швидкість старіння і збільшує тривалість життя. Перш за все, це обумовлено вмістом в червоному вині ресвератрола.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вино Koktebel знає кожен другий українець: соціологи дослідили популярність вітчизняних вин
Темне пиво
Про користь темного пива свідчать недавні дослідження іспанських вчених. Вони встановили, що в цьому напої зміст вільного заліза трохи вище, ніж у світлому пиві. Доведено, що в темному пиві міститься 121 мільярдна частка вільного заліза, в той час як світле пиво може "похвалитися" лише 92.
За твердженням професора Карлоса Бланко високий вміст вільного заліза, перш за все, спостерігається в екстрактах хмелю і солоду, які служать вихідною сировиною для виготовлення темного пива.
Після таких досліджень багато хто прийшов до висновку, що в порівнянні з безалкогольним і світлим напоєм користь темного пива більш значна, адже такий макроелемент як залізо дуже важливий для нормального функціонування організму людини. Перш за все, він необхідний для вироблення гемоглобіну.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно влітку пити коньяк: рецепти кращих коктейлів
Сангрія
Цей іспанський напій готують з червоного вина (іноді - з ігристого) з додаванням свіжих фруктів, цукру і невеликої кількості міцного алкоголю - лікеру, бренді або рому.
Завдяки вину і фруктам в напої міститься багато вітаміну С і антиоксидантів. Деякі дослідники називають Сангрію червоним вином "в квадраті".
Нагадаємо, за оцінками експертів, сьогодні в світі спостерігається зростання популярності легких алкогольних напоїв. В тренді, наприклад, Сангрія, Фраголіно, Мохіто, Шприц та ін.
Відзначимо, що українські виробники прагнучи наслідувати моду, випустили вищеперелічені коктейлі власного виробництва.