cherez-ruynatsiyu-grebli-kakhovskoyi-ges-chastina-khersona-mozhe-potrapiti-u-zonu-katastrofichnogo-zatoplennya

Через руйнацію греблі Каховської ГЕС частина Херсона може потрапити у зону катастрофічного затоплення

 • 234692 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. У зв’язку з руйнуванням греблі Каховської ГЕС, частина території міста Херсона може потрапити у зону катастрофічного затоплення, а рівень води може піднятися до 5 метрів. Про це інформує Херсонська міська рада, передає УНН.

Цитата

"У зв’язку з руйнуванням греблі Каховської ГЕС та швидким підйомом води в річці Дніпро, частина території міста Херсона може потрапити у зону катастрофічного затоплення. Рівень води може піднятися до 5 метрів”, – йдеться в повідомленні.

Деталі

У Херсонський МВА закликають громадян вимкнути електроприлади, газові плити, взяти документи, необхідні речі, запас їжі та питної води.

Громадянам, які проживають вздовж берегової лінії річок Дніпро та Кошова, необхідно направлятися у наступні безпечні райони:

  • мешканцям селища Антонівка піднятися до вулиць Горького та Антонівської;
  • мешканцям Дніпровського району піднятися до вулиці Херсонської (в район площі В’ячеслава Чорновола), шосе В’ячеслава Чорновола та вулиці Перекопської;
  • мешканцям Суворовського району піднятися до вулиць Гімназичної, Соборної та Грецької;
  • мешканцям Корабельного району, у тому числі Карантинного острова, піднятися до вулиці Качельної (вище площі Корабелів) та вулиці Полтавської;
  • мешканцям селища Зимівник піднятися в район міського цвинтаря;
  • мешканцям селища Комишани піднятися до вулиці Центральної;
  • мешканцям селища Приозерного піднятися вище вулиці Білозерської.

“За можливості, допоможіть хворим та людям похилого віку. Сповістить сусідів про одержану інформацію! Окремо звертаємо увагу, якщо ви евакуюєтеся, потурбуйтеся про домашніх тварин: відпустіть з ланцюгів, випустіть з кліток або, за можливості, візьміть із собою. Надалі необхідно діяти відповідно до вказівок місцевих органів з питань цивільного захисту”, – додали у відомстві.

Доповнення

Міністерство закордонних справ України вийшло із заявою щодо терористичного акту росії на Каховській ГЕС і ініціює низку заходів, зокрема, скликання Україною термінового засідання Ради Безпеки ООН, а також закликає країн "Групи семи" та ЄС розглянути питання нових далекосяжних санкцій проти рф, зокрема на російську ракетну індустрію та атомну галузь.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На Херсонщині продовжують доставку пенсій - Укрпошта

     • 97535 переглядiв

    Іран представив свою першу гіперзвукову балістичну ракету

     • 388801 переглядiв