ukenru
cherez-kholod-ta-robotu-biznesu-roste-elektrospozhivannya-mozhlivi-avariyni-vidklyuchennya-ukrenergo

Через холод та роботу бізнесу росте електроспоживання, можливі аварійні відключення - Укренерго

 • 573907 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Споживання електроенергії зростає через похолодання та збільшення споживання промисловістю та бізнесом з початком робочого дня. До всіх облстей доведені ліміти що діють з 4 години до 24:00, їх перевищення призводить до аварійних відключень, повідомили в НЕК "Укренерго", пише УНН.

Цитата

"Станом на 11:00 9 січня споживання електроенергії в Україні зросло через зниження температури та збільшення споживання промисловістю та бізнесом з початком робочого тижня. У зв’язку з цим для забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей України доведені ліміти споживання, які діють з 4:00 до 24:00. Перевищення лімітів призводить до застосування аварійних обмежень", - повідомили у компанії.

Деталі

За даними Укренерго, залишається складною ситуація з електропостачанням у прифронтових регіонах на сході та півдні через значні пошкодження електромереж під час бойових дій. "Окрім цього, вночі росіяни обстріляли один з об’єктів генерації на півдні країни", - вказали у компанії.

"Наразі енергосистема не в змозі покрити споживання у повному обсязі через пошкодження та окупацію ворогом низки електростанцій, які виробляють електроенергію, серед яких і найпотужніша Запорізька АЕС", - зазначили в Укренерго.

Доповнення

Упродовж останніх трьох місяців енергосистема України зазнала значних пошкоджень внаслідок прицільних масованих ракетних та безпілотних атак ворога. Пошкодження об’єктів генерації та магістральних мереж складні та масштабні.

Українські Національні Новини

Економіка